Stages en vrijwilligerswerk

Zoek je een stageplek of ben je op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Onze locaties zoeken met enige regelmaat stagiaires en vrijwilligers. Neemt gerust contact op!

Waarom stage lopen bij Domus Magnus?

Bij Domus Magnus krijg je de mogelijkheid om wat je leert direct toe te passen in de praktijk. Op een fijne werkplek in een hecht team waarin wij jou goed begeleiden en waarin jij kunt leren van jouw collega’s. Veel van onze oud-stagiaires werken inmiddels bij Domus Magnus.

Domus Magnus biedt regelmatig stageplaatsen aan. Dit geldt voor zowel BOL als BBL leerlingen.
MBO stages: onder andere Niveau 3 (verzorgende IG) en 4 (verpleegkundige).
HBO stages: onder andere verpleegkundige of centrumlocatie stages.

Interesse in een stageplek? Al onze actuele stageplekken vind je terug in het vacature overzicht.

Vrijwilligerswerk

Ter ondersteuning van het vaste zorgteam zoeken wij met enige regelmaat vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen om te gaan. Binnen Domus Magnus zijn er veel mogelijkheden voor vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ondersteunen bij activiteiten
  • Wandelen met een bewoner
  • Een spelletje doen
  • Koffie en thee serveren en een gezellig praatje maken
  • Voorlezen
  • Extra hulp bieden tijdens uitstapjes

Ervaring van vrijwilligster C. den Hartog
“De zorg was voor mij onbekend terrein tot ik bijna twee jaar geleden in contact kwam met Koetshuys Erica en daar vrijwilligster werd. Sindsdien kom ik er vrijwel iedere week een middag of een avond langs. Ik help onder andere met het serveren van koffie en thee, en bij activiteiten als spelletjes, puzzelen en gymnastiek. Ik ga ook regelmatig mee naar de concerten in het Muziekcentrum voor de Omroep. Bij mooi weer wandelen we met bewoners in de tuin of door Hilversum. Door persoonlijke gesprekken leer je bewoners op die manier beter kennen. In mijn achterhoofd weet ik dat deze mensen, die in eerdere levensfasen volop in het leven stonden, aanvoelen dat het nu anders is. Het geeft voldoening wanneer je merkt dat door jouw aandacht of inbreng hun gedachten en beleving weer positieve impulsen krijgen. Zo wordt hun (vaak kleine wereld) een stukje aangenamer.”

Bent u enthousiast? Bekijk dan gerust of er in uw regio vrijwilligers gevraagd worden. Dit kan via het vacature overzicht dat u hier vindt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.