Brummen

Landgoed Klein Engelenburg

 • Gelegen op eigen landgoed in Gelderland
 • 32 appartementen
 • Zelfstandig wonen in het monumentale landhuis
 • Wonen met dementiezorg in de orangerie
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Vanaf €3000,- per maand

Landhuis op landgoed Klein Engelenburg

Exclusief wonen met zorg in Brummen

In het mooie Gelderse Brummen ligt Landgoed Klein Engelenburg. Op bijna vier hectare staan een klassiek herenhuis, de orangerie en een tuinmanswoning met twee aangebouwde vleugels. Hier kunt u heerlijk ontspannen wonen in een authentieke, warme ambiance.

Landgoed Klein Engelenburg

Spoorstraat 1
6971 CA Brummen
T: 085-0645910
info@domusmagnus.com

Een brochure aanvragen Een rondleiding aanvragen

Ligging

In het Gelderse dorp Brummen ligt het rijksmonument Landgoed Klein Engelenburg: een exclusieve locatie om te wonen met zorg. Deze zorgvilla is zeer geschikt voor zowel zelfstandige ouderen als mensen met een vorm van dementie. Op bijna vier hectare staan een klassiek landhuis met bijbehorende orangerie, een tuinmanswoning en twee nieuw aangebouwde vleugels. Landgoed Klein Engelenburg ligt aan de rand van de Veluwe in Gelderland, in het groene gebied tussen Zutphen, Arnhem en Apeldoorn. De locatie is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Station Brummen ligt op loopafstand en over verharde paden loopt u zo de gezellige dorpskern in.

Indeling

Wanneer u de statige hal van het landhuis binnengaat, ervaart u direct wat dit monument zo bijzonder maakt. Een indrukwekkend trappenhuis met marmeren vloer, glas-in-loodramen, vleugel en ornamenten plafond betreft slechts de entree. Vanuit deze hal kunt u in één oogopslag de gemeenschappelijke woonkamer, de dinerzaal en de bibliotheek zien. In de centrale herenkamer wordt door de bewoners regelmatig gebridged, met een lekkere versnapering erbij. Via deze ruimte heeft u toegang tot het zonnige en beschutte terras op het zuiden, met uitzicht over het prachtige landgoed.

Dichtbij het landhuis staat de orangerie. Het ontwerp van de aangebouwde vleugels is modern en bestaat vrijwel geheel uit glas en riet, goed afgestemd op het landschapspark. Naast appartementen bevinden zich hier ook een activiteitenruimte en een riante huis- en eetkamer. Hier worden de maaltijden geserveerd die vers bereid worden in de professionele keuken. De koks werken veelal samen met lokale leveranciers en biologische boeren uit de omgeving.

De zorgappartementen bij Klein Engelenburg hebben een oppervlakte tussen de 40 en 85 m2. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, kitchenette en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Ook is er in alle appartementen een persoonlijke alarminstallatie aanwezig, waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen. Beide panden zijn volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Een sfeerimpressie van Klein Engelenburg

Benieuwd naar Landgoed Klein Engelenburg? Bekijkt u gerust eens de foto's die een goed beeld geven van het landgoed en haar diverse woningtypen.

Bewoners aan het woord

“De reden dat we bij Landgoed Klein Engelenburg wonen is dat het geheugen van mijn vrouw hard achteruit gaat. Ik droeg de zorg voor mijn dementerende vrouw."

Het echtpaar Oldenburg woont sinds een jaar in het landhuis van Klein Engelenburg. Het appartement dat ze bewonen ademt liefde voor geschiedenis en literatuur.

Lees verder
Bewoners aan het woord

“Mam, je gaat naar Klein Engelenburg. En je hondje mag ook mee. "

Mevrouw De Looff uit Brummen woonde tijdelijk 3 maanden op Landgoed Klein Engelenburg en heeft sindsdien een warme band met het landgoed en haar bewoners en medewerkers.

Lees verder

Professionele en persoonlijke ouderenzorg in Gelderland

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. In het landhuis wonen senioren die zelfstandig kunnen en willen wonen. De orangerie biedt door de kleinschalige opzet ruimte aan bewoners die vanwege cognitieve problemen meer zorg nodig hebben. De geboden ouderenzorg kan uiteenlopen van lichte verzorging tot volledige verpleging. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor.

Geniet van gevarieerde en gezellige activiteiten

Naast zorgmedewerkers heeft Klein Engelenburg een welzijnsteam dat zorgdraagt voor het activiteitenaanbod. Zij organiseren een gevarieerd programma. Een wandeling door de prachtige parktuin met grote vijver, een heuse verwendag met schoonheidsbehandelingen, iets fröbelen op het terras in de zon of gewoon lekker genieten van een kop koffie terwijl de krant voorgelezen wordt. Wekelijks vindt er een klassiek concert plaats in de imposante hal van het landhuis. Hierbij zijn familie en kennissen natuurlijk van harte welkom om mee te genieten van de sfeer en de gezamenlijke borrel achteraf.

Wandel zelf door Klein Engelenburg middels de virtuele tour

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Landgoed Klein Engelenburg hanteren wij een vanafprijs van €3000,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
particuliere zorgappartement
Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg (ELV) met verblijf nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt uw mantelzorger graag op vakantie, maar heeft u wel zorg nodig. Ook voor tijdelijke zorg kunt bij Domus Magnus terecht.

Lees meer

De locatiemanager van Klein Engelenburg

Sinds februari 2016 is Marga van den Tweel werkzaam voor Domus Magnus op Landgoed Klein Engelenburg. Sinds haar verhuizing van midden Nederland naar het mooie Lochem voelt zij zich helemaal op haar plek op de groenste locatie van Domus Magnus. Met regelmaat komen haar hondjes Banjo en Bob mee naar het werk en zijn zij kind aan huis bij de bewoners op de Orangerie. "Alle bewoners hebben recht op warme en kwalitatief hoogwaardige zorg. Het leven beleven zoals men dat gewend is. Om dit mogelijk te maken is een optimale samenwerking nodig van alle medewerkers".

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Mondzorg

In 2014 werd door de inspectie van gezondheidszorg geconstateerd dat de mondzorg in de ouderenzorg onder de maat was. Sindsdien zijn er verschillende verbetertrajecten gestart. Ook bij ons in de organisatie is er veel aandacht voor goede mondzorg. Maar waarom is mondzorg nu juist bij ouderen zo belangrijk? 

Actueel

Domus Magnus en Valuas Zorggroep willen krachten bundelen

Domus Magnus en Valuas Zorggroep willen gaan fuseren. Beide particuliere organisaties zijn gespecialiseerd in wonen en zorgen voor ouderen in unieke huizen in Nederland. Ze beogen te gaan fuseren omdat ze in de toekomst nog krachtiger kunnen opereren. De nieuwe organisatie zal beschikken over 30 kleinschalige huizen verspreid over Nederland.

Actueel

Waan je in de wereld van een bewoner met dementie.

Omdat de zorg centraal staat en dementie een belangrijk thema is, hebben we de afgelopen weken Domus Magnus medewerkers de mogelijkheid gegeven om te ervaren waar mensen met dementie mee te maken hebben. Door middel van een educatieve escaperoom 'De mobiele verwarring' die laat zien hoe je kunt omgaan met een persoon met een beschadigd brein.

Kunnen wij u helpen?

"Wilt u een kijkje nemen op dit indrukwekkende landgoed en de diverse woonopties zien? Ik nodig u van harte uit voor een rondleiding." - Dorien Kuska, relatiemanager.

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.