Haarlem

Hildebrand

  • Wonen met zorg in Haarlem
  • Warme en liefdevolle verzorging, 24 uur per dag
  • 28 sfeervolle appartementen
  • Open keuken
  • Ruime binnentuin

Hildebrand in Haarlem tuinkamer

Hildebrand: wonen met zorg in Haarlem

Tegenover het oudste stadsbos van Nederland, in het voorname Haarlem, ligt zorgvilla Hildebrand. Een kleinschalige locatie voor ouderenzorg op hoog niveau.

Ligging

Het is geen toeval dat deze zorgvilla de naam ‘Hildebrand’ heeft gekregen, want het monumentale Haarlemse pand ligt pal tegenover de Haarlemmerhout. Daar, in het oudste stadsbos van Nederland, speelt één van de verhalen zich af uit de beroemde Camera Obscura van Hildebrand (pseudoniem van Nicolaas Beets). Tegenwoordig is ‘de Hout’ een groene oase in het voorname Haarlem. Hildebrand werd in 1908 gebouwd door de in Haarlem geboren architect Jack London, die talloze villa’s en landhuizen in de omgeving ontwierp. Het luxe verzorgingshuis is goed bereikbaar per auto, fiets of openbaar vervoer.

Indeling

Van buiten ademt de zorgvilla historie met haar neoclassicistische elementen; binnen treft u een lichte, eigentijdse stijl aan, geïnspireerd op de Noordzee. Veel originele elementen, zoals de marmeren gangen, elegante trappen en hoge plafonds zijn behouden gebleven. Vanuit de open keuken worden dagelijks verse bereide maaltijden geserveerd. Zowel de eetkamer, woonkamer als serre zijn ruim opgezet en herbergen gezellige zitjes. In de Herenkamer, met open haard, wordt elke ochtend de krant doorgenomen. In de rustige en fraai aangelegde binnentuin is het bij mooi weer goed vertoeven.

Bij woonzorglocatie Hildebrand zijn 28 appartementen gerealiseerd. Sommigen daarvan met een privéterras of kitchenette. Alle appartementen zijn voorzien van een luxe eigen badkamer. De appartementen zijn door middel van de liften goed bereikbaar. Uiteraard is Hildebrand volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Een sfeerimpressie van Hildebrand

Deze gallery geeft u een beeld van Hildebrand. Bekijkt u gerust de foto's van het interieur en exterieur van deze woonzorglocatie.

Bewoners aan het woord

"We hebben haar woonkamer nagenoeg ingericht zoals de woonkamer in het vorige huis. Het is daardoor net alsof je haar oude woning binnenstapt."

Wanneer je merkt dat je moeder met dementie niet meer veilig thuis kan wonen en je zelf het gevoel hebt steeds tekort te schieten, start de zoektocht naar een geschikte woonplek met zorg. Een gesprek met een dochter wiens moeder sinds kort op woonzorglocatie Hildebrand verblijft.

Lees verder
Bewoners aan het woord

"Een van mijn zonen of iemand van de verzorging, er is altijd wel iemand die met me mee wil voor een rondje door het park tegenover Hildebrand, heerlijk!"

Nadat haar man kwam te overlijden en mevrouw haar rugwervel brak, was het tijd om samen met haar kinderen na te denken over een andere woonvorm.

Lees verder
Bewoners aan het woord

“Zodra de zon schijnt ga ik lekker buiten zitten om bij te kleuren.”

Mevrouw Meerloo woont sinds een half jaar bij woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem. Mevrouw is blij met haar prachtige kamer die ingericht is met haar vertrouwde meubels en schilderijen.

Lees verder

Kleinschalige ouderenzorg in Haarlem

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Bij Hildebrand kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften en uitgevoerd door een hecht en betrokken zorgteam. Persoonlijke aandacht staat hierbij hoog in het vaandel. De geboden zorg loopt uiteen van lichte verzorging tot volledige verpleging. Hildebrand biedt ruimte voor ouderen met zowel een zorgvraag op lichamelijk als op cognitief gebied.

Rustig en aangenaam leven

Naast 24-uurszorg biedt Hildebrand een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden regelmatig themaweken georganiseerd met daarbij veel aandacht voor kunst en cultuur. Iedere zondag vindt het huiskamerconcert plaats. Verschillende musici spelen een breed scala aan muziekstukken. Uiteraard zijn familie en vrienden van harte welkom om mee te genieten van het concert. Er worden zoveel mogelijk persoonlijke wensen van de bewoners ingewilligd. Van een ijsje eten op het terras tot een bezoek aan Artis en de Keukenhof.

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Hildebrand hanteren wij een vanafprijs van €3500,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
Hildebrand voordeur

De locatiemanager van Hildebrand

Geertje van der Meer is de locatiemanager van Hildebrand. Haar opleiding Verpleegkundige A vulde zij aan met de HBO opleidingen Management kader in de gezondheidszorg en Bedrijfsmaatschappelijk werk. Geertje beschikt over uitgebreide ervaring als leidinggevende binnen de zorg en facilitaire dienstverlening. Zij werkte jarenlang in het ziekenhuis en maakte begin 2021 bewust de overstap naar de kleinschalige ouderenzorg. “Zorgen dat de bewoners een veilig en comfortabel thuis hebben waarbij leefplezier centraal staat. Dat is het uitgangspunt binnen mijn werk. Oog hebben voor de wensen, verlangens en behoeftes van de bewoners is hierbij essentieel. Om dit samen met bewoners, familie en medewerkers te mogen realiseren op deze unieke locatie in Haarlem is bijzonder om te doen.”

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Alle bewoners Domus Magnus voor de tweede keer gevaccineerd

Een mijlpaal voor de zeventien locaties van Domus Magnus: de tweede en daarmee laatste vaccinaties zijn toegediend!

Actueel

“Ik wil graag een dag langs verschillende adresjes in Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

Binnen het project Onderscheidend Vermogen verzorgt Domus Magnus stimulerende extra's voor haar bewoners. Eén van deze extra’s is dat bewoners ieder jaar hun wens in vervulling mogen laten gaan. "Wat zou u nou echt graag willen doen?”. Het antwoord van een van onze bewoners was: “Een dag naar Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

Actueel

Ook bewoners van Domus Magnus doen aan de populaire sport yoga

Sinds een paar weken zet een aantal bewoners op donderdagmiddag de wandeling in naar de Herenkamer. Er is dan namelijk stoelyoga, een nieuwe activiteit in Huis Welgelegen. En dat valt goed in de smaak!

Kunnen wij u helpen?

"Ook in deze tijden kan ik een veilige en verantwoorde rondleiding verzorgen. Ik ontmoet u graag in het mooie Haarlem." - Marieke Gitzels, relatiemanager

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.