Amsterdam

Het Hendrickszhuys

  • Prachtig wonen aan de Herengracht
  • 28 ruime appartementen
  • Rustige binnentuin
  • Sfeervolle leefkeuken
  • Dagelijks diverse activiteiten

Wonen met zorg in Amsterdam

Het Hendrickszhuys biedt particuliere ouderenzorg op een unieke locatie in Amsterdam. Een locatie die met recht als indrukwekkend mag worden bestempeld; niet alleen door haar geweldige en centrale ligging aan de Herengracht, maar ook door de warme sfeer die binnen heerst.

Ligging

Het 17e -eeuwse grachtenpand waarin Het Hendrickszhuys zetelt, bevindt zich tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat. Om de hoek van het Koningsplein en het Spui. Wie woont in de grachtengordel omringt zich door historie, cultuur en gastronomie. Het aanbod van musea, concerten, galeries en restaurants in de directe omgeving is groot en divers. De marmeren entree leidt naar de hoge hal met een indrukwekkend trappenhuis. Vanaf deze centrale plek in het pand zijn de lift, keuken en gemeenschappelijke huiskamers van dit verzorgingshuis te bereiken. Deze ruimtes bieden toegang tot de beschutte tuin van 500 m2, waar het bij mooi weer heerlijk vertoeven is. Bovendien staat hier het oudste tuinhuis van de hoofdstad.

Indeling

In Het Hendrickszhuys zijn 28 appartementen gerealiseerd met een oppervlakte tussen de 40 en 80 m2. De een- twee- en driekamerappartementen bieden uitzicht op de gracht of tuin. Sommige appartementen zijn zeer geschikt voor een echtpaar. Unieke kenmerken zoals inbouwkasten, ornamenten plafonds, een schouw of dakterras zorgen voor een authentieke sfeer. Elke appartement beschikt over een eigen kitchenette en luxe badkamer. Het Hendrickszhuys is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Een sfeerimpressie van Het Hendrickszhuys

Deze gallery geeft u een beeld van Het Hendrickszhuys. Bekijkt u gerust de foto's van het interieur en exterieur van deze woonzorglocatie.

Betrokken en professionele ouderenzorg

Bij Het Hendrickszhuys kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor.

Aangenaam leven

Bij Het Hendrickszhuys werkt een hecht welzijnsteam. Met veel enthousiasme organiseren zij passende activiteiten waaronder bewegen op muziek, uitjes, workshops, themaweken en creatieve middagen. Wekelijks vindt er een concert plaats waarbij familie en vrienden graag aansluiten. Het hoogtepunt van de dag is wanneer een heerlijke geur vanuit de open keuken het restaurant vult en iedereen aan de keurig gedekte tafels aanschuift voor het driegangendiner.

Wandel zelf door Het Hendrickszhuys via de virtuele tour!

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Het Hendrickszhuys hanteren wij een vanafprijs van €4500,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten

De locatiemanager van Het Hendrickszhuys

Locatiemanager Linda Fokke is van oorsprong verpleegkundige (A) met aangevulde opleidingen op het gebied van docent verpleegkunde en management. De laatste tien jaar is ze werkzaam geweest als leidinggevende in de verpleeg- en verzorgingshuiswereld waarbij zij gespecialiseerd is in kleinschalig wonen en dementie. Sinds 2011 is Linda locatiemanager en vervolgens regiomanager geweest bij DS verzorgd wonen, de organisatie die begin 2016 overgenomen werd door Domus Magnus. Sinds de opening van Het Hendrickszhuys in december 2017 is zij als locatiemanager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van deze nieuwe woonzorglocatie in Amsterdam. “Iedere oudere heeft recht op liefdevolle, doch kwalitatieve zorg wanneer zij afhankelijk worden, waarbij de individuele wensen een grote rol spelen binnen de comfortabele en bruisende omgeving van Het Hendrickszhuys. Ik vind het zeer bijzonder om op deze plek samen met het betrokken team te werken.''

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Alle locaties bekijken

Actueel

Dansende, kleurrijke figuren in de tuin van Het Hendrickszhuys

Afgelopen weekend genoten onze bewoners van een kleurrijk optreden van HALTE6 in de tuin van Het Hendrickszhuys. Deze performance is ontwikkeld ter ere van het 25 jarig bestaan van het Groninger museum en de tentoonstelling Mondo Mendini. Het was een prachtig en intrigerend geheel zo voor het oudste tuinhuis van Amsterdam, en daardoor zeer fotogeniek!

Actueel

Alle bewoners Domus Magnus voor de tweede keer gevaccineerd

Een mijlpaal voor de zeventien locaties van Domus Magnus: de tweede en daarmee laatste vaccinaties zijn toegediend!

Actueel

Een gedicht voor de lunch bij Het Hendrickszhuys

Het Hendrickszhuys verrast haar bewoners met gedichten met het thema 'samen' bij de lunch tijdens de Nationale Gedichtendag, onderdeel van de Poëzieweek.

Kunnen wij u helpen?

"Het Hendrickszhuys is uniek! Wilt u de sfeer komen proeven, dan leid ik u graag rond. Ook nu kan dat op een veilige en verantwoorde manier." - Marieke Gitzels, relatiemanager

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.