Nijmegen

De Sterreschans

  • Monumentaal wonen met zorg in Nijmegen
  • Uitstekend voor echtparen en zelfstandig wonen
  • 24/7 toegang tot kundige zorg
  • Uitgebreid activiteitenaanbod
  • 43 sfeervolle appartementen

De Sterreschans in Nijmegen. Vooraanzicht.

Sfeervolle en persoonlijke ouderenzorg in Nijmegen

In een rustige Nijmeegse villawijk staat De Sterreschans, een voormalig schippersinternaat met 43 ruime appartementen voor ouderen die willen wonen met zorg. Het monument stamt uit 1926 en de oorspronkelijke details zijn bewaard gebleven. De authentieke uitstraling in combinatie met de warme en persoonlijke sfeer maken De Sterreschans een unieke woonplek.

De Sterreschans

Ubbergseveldweg 117-123
6522 HG Nijmegen
T: 085-0645910
info@domusmagnus.com

Een brochure aanvragen Een rondleiding aanvragen

Ligging

De Sterreschans ligt aan de Ubbergseveldweg in Nijmegen-Oost, op een steenworp afstand van het gezellige centrum. Gelegen op een heuvelrug, geniet u na een paar minuten wandelen van een weids uitzicht over de Ooijpolder. De geografische omstandigheden maken De Sterreschans en haar omgeving tot een prachtig woon- en wandelgebied. Omliggende dorpen als Berg en Dal, Malden en Ubbergen zijn snel te bereiken.

Indeling

Bij binnenkomst door de centrale entree is de behaaglijke sfeer direct voelbaar. Of dit nu komt door de bedrijvigheid bij de receptie of de nostalgische lange gang, men voelt zich hier meteen thuis. Er is een ruim restaurant met uitzicht op de binnentuin en toegang tot de zonnige terrassen. In dezelfde gang bevindt zich de bibliotheek waar de bewoners in alle rust een krant kunnen lezen of genieten van rustige muziek. Daarnaast is er ook nog een activiteitenruimte, met onder andere een Beleef TV, waar dagelijks een programma wordt aangeboden door de welzijnsmedewerkers. In het souterrain bevindt zich ‘De Symfonie’. Hier vinden activiteiten plaats zoals concerten. Hier staat ook het biljart waar liefhebbers het regelmatig vriendschappelijk tegen elkaar opnemen.

De ruime zorgappartementen in De Sterreschans zijn verdeeld over het monumentale gebouw en twee nieuwbouwvleugels en hebben een oppervlakte tussen de 65 en 120 m2. Ieder appartement bestaat uit een grote woonkamer, één of meerdere slaapkamers, een kitchenette en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt over een eigen tuintje of balkon. De binnentuin bevat diverse wandelpaden en zitgelegenheid om even uit te rusten. Het pand is uiteraard volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Een sfeerimpressie van De Sterreschans

Benieuwd naar De Sterreschans? Bekijkt u gerust de foto's in deze gallery. U krijgt een goede indruk van het pand, de gemeenschappelijke ruimten en de heerlijke tuin.

Professionele ouderenzorg in Nijmegen

Bij De Sterreschans kunt u rekenen op professionele en persoonlijke ouderenzorg, aangepast op wensen en behoeften. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. De zorg is 24 uur per dag oproepbaar en varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging. Bij De Sterreschans zijn personen met zowel een cognitieve als somatische zorgvraag welkom.

Aangenaam leven

Naast de zorg bieden de welzijnsmedewerkers ook een dagelijks activiteitenaanbod. Er worden uitstapjes, themaweken en andere passende activiteiten georganiseerd. Zo wordt er met regelmaat een kaartje gelegd tijdens de bridgemiddagen. Het hoogtepunt van de dag is wanneer de heerlijke geur uit de open keuken het restaurant vult en iedereen aan alle keurig gedekte tafels aanschuift. Naast het gezelschap van de medebewoners, wonen sommige bewoners nog samen met een partner of een eigen huisdier.

Wandelt u hier zelf door De Sterreschans middels de virtuele tour.

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij De Sterreschans hanteren wij een vanafprijs van €3700,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten

Locatiemanager

Neeske Teunissen is sinds 1979 werkzaam in de ouderenzorg en heeft ruim 25 jaar praktijkervaring ‘aan het bed’. Vanuit haar eigen ervaring weet Neeske hoe het er in zorgteams aan toe gaat en kan feilloos inspelen op wat er dagelijks gebeurt. Ze is dan ook een echte verbinder. Het is haar kracht om niet alleen een team samen te brengen, maar ook de samenwerking te zoeken met bewoners, familieleden, zaakwaarnemers en vrijwilligers. Op die manier creëert zij een hecht netwerk, een echt thuis. “Met elkaar maken we het huis tot wat het is. En dat begint bij de bewoners.”

Relatiemanager Esther Limpens

Kunnen wij u helpen?

"De warme en hartelijke sfeer zelf ervaren? Ook in deze tijden kan ik u veilig en verantwoord rondleiden." - Esther Limpens, relatiemanager

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.