Hilversum

Benvenuta

  • Kleinschalig wonen met zorg in Hilversum
  • Tien appartementen in sfeervolle zorgvilla 
  • Huiselijke woonkeuken
  • Fraaie tuin
  • Ervaren zorgteam

Interieur van Benvenuta

Benvenuta; sfeervolle zorgvilla in Hilversum

Midden in de groene villawijk Trompenberg in Hilversum ligt verzorgingshuis Benvenuta. Dit fraaie landhuis uit 1928 biedt ruimte aan tien appartementen. Speciaal geschikt voor ouderen die rustig willen wonen met de garantie van 24-uurszorg. Bij Benvenuta staat kleinschaligheid en een persoonlijke benadering voorop.

Ligging

Benvenuta ligt aan een lommerrijke laan aan de rand van Hilversum. De zorgvilla is een rijksmonument en werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van architect Jan Dullaart in de stijl van de Amsterdamse School. De bijzondere Jugendstil-inrichting, authentieke parketvloeren en glas-in-lood ramen ademen nog steeds het grandeur uit van toen. De villa is omringt met groen. Benvenuta is makkelijk te bereiken met de auto en rondom het huis kan vrij worden geparkeerd. Het openbaar vervoer ligt op 5 minuten wandelen. Ook op loopafstand bevindt zich het Spanderswoud, een recreatiebos om fijne wandelingen te maken.

Indeling

Op de begane grond van Benvenuta bevinden zich een gezellige leefkeuken, de woonkamer met open haard en vleugel, een goedgevulde bibliotheek en de sfeervolle lounge. De meeste appartementen bevinden zich op de bovenverdiepingen die zowel met trap als lift te bereiken zijn.

Verzorgingshuis Benvenuta biedt tien appartementen tussen de 25 en 52 m2, allen voorzien van een slaapgedeelte en luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt over een terras of balkon. Het pand is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Rondom Benvenuta ligt een schitterend aangelegde tuin, met veranda’s en gezellige terrassen.

Een sfeerimpressie van Benvenuta

Deze gallery geeft u een beeld van Benvenuta. Bekijkt u gerust de foto's van het interieur en exterieur van deze woonzorglocatie.

Bewoners aan het woord

"De ongelofelijke vriendelijke en persoonlijke bejegening van de verzorgenden bij Benvenuta naar alle bewoners""

Toen mijn zus en ik in 2015 voor het eerst kwamen kijken of Benvenuta geschikt zou zijn voor de verzorging voor een aantal weken viel ons het prachtige en uiterst stijlvolle huis en de prettige sfeer direct op. Wij grapten beiden tegen elkaar: “Zullen we onze namen hier dan ook maar alvast op een wachtlijst zetten?”

Lees verder

Particuliere ouderenzorg in Hilversum

Bij Benvenuta werkt een hecht en ervaren zorgteam dat met veel aandacht en liefde de zorg draagt voor de bewoners. Veiligheid en geborgenheid staan hier hoog in het vaandel. Bij Benvenuta wonen met name bewoners met een cognitieve zorgvraag. De geboden ouderenzorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. Er is te allen tijde een zorgmedewerker aanwezig op de locatie.

Aangenaam leven

Naast 24-uurszorg biedt Benvenuta een gevarieerd activiteitenaanbod. Van voorlezen en zingen tot bloemschikken met verse bloemen en van puzzelen of schilderen tot het maken van een uitstapje. Iedere week wordt feestelijk afgesloten met een intiem huiskamerconcert. Hierbij zijn familie en vrienden uiteraard van harte welkom. Bij Benvenuta wordt dagelijks met veel passie vers gekookt door een vaste kok. Door de kleinschalige opzet wordt daarbij rekening gehouden met de persoonlijke wensen van de bewoners. De maaltijden worden genuttigd aan de lange eettafel in de sfeervolle woonkeuken.

Wandel zelf door Benvenuta via de virtuele tour

 

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Benvenuta hanteren wij een vanafprijs van €3500,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
Locatiemanager Theo

De locatiemanager van Benvenuta

Theo van der Linden heeft in het verleden in zowel de techniek als de communicatie gewerkt, maar ontdekte bijna 10 jaar geleden dat zijn echte passie de zorg voor mensen was. Vanuit vrijwilligerswerk in het Hilversumse Hospice koos hij in 2007 voor een carrière in de zorg. Theo is vanaf de oprichting bij Benvenuta betrokken geweest en heeft in 2015 de stap naar de functie van locatiemanager gezet. Door zijn brede achtergrond en communicatieve vaardigheden weet hij de dagelijkse gang van zaken uitstekend in goede banen te leiden. Theo is geliefd bij de bewoners en hun familie vanwege zijn rustige natuur en het feit dat hij altijd een luisterend oor heeft, maar ook het team weet dat ze van hem op aan kunnen. Benvenuta heeft dan ook een sterk en stabiel team dat er bewust voor heeft gekozen om in dit prachtige monumentale pand te werken.

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Huiselijke gezelligheid in Benvenuta

Gezellige keuken Eén van de plaatsen waar de bewoners graag zijn is de keuken, waar chef-kok Jana de lekkerste gerechten maakt, rekening houdend met wat de mensen lekker vinden. Jana maakt alles vers en zoveel mogelijk biologisch en diervriendelijk. Maar het is vooral haar betrokkenheid en liefde voor de bewoners die maakt dat het in […]

Actueel

Alle bewoners Domus Magnus voor de tweede keer gevaccineerd

Een mijlpaal voor de zeventien locaties van Domus Magnus: de tweede en daarmee laatste vaccinaties zijn toegediend!

Actueel

“Ik wil graag een dag langs verschillende adresjes in Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

Binnen het project Onderscheidend Vermogen verzorgt Domus Magnus stimulerende extra's voor haar bewoners. Eén van deze extra’s is dat bewoners ieder jaar hun wens in vervulling mogen laten gaan. "Wat zou u nou echt graag willen doen?”. Het antwoord van een van onze bewoners was: “Een dag naar Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

Kunnen wij u helpen?

De kleinste locatie van Domus Magnus, maar toch zo groots van binnen. Ik nodig u graag uit om eens langs te komen en de huiselijkheid te ervaren. Ook nu zijn rondleidingen mogelijk." - Marieke Gitzels, relatiemanager

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.