Zorg bij dementie

Mensen met een vorm van (beginnende) dementie hebben baat bij een woonplek die veilig en geborgen voelt. Een woning die voelt als thuis, met veel persoonlijke aandacht, de garantie van 24-uurszorg, rust en voorspelbaarheid. In onderstaand artikel zetten wij uiteen waarom de woonzorglocaties van Domus Magnus uitermate geschikt zijn voor personen met cognitieve problematiek.

Wij respecteren uw privacy

Op onze woonzorglocaties proberen we bewoners zo lang mogelijk een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Het wonen in een ruim en sfeervol appartement dat ingericht wordt met eigen, vertrouwde spullen, helpt daar zeker bij. Uw appartement is ook echt van ú. Een plek waar u alle privacy heeft. Wist u dat op veel van onze woonzorglocaties speciale twee- of meerkamerappartementen voor echtparen beschikbaar zijn? Ook wanneer een van u hulpbehoevend is en de ander niet, kunt u samen blijven wonen.

Wij bieden een huiselijke sfeer

De huiselijke sfeer op de locaties van Domus Magnus wordt gewaarborgd doordat medewerkers en bewoners elkaar goed kennen. Zorgmedewerkers schuiven aan tijdens het eten en maken een praatje met de bewoners, de kok kent ‘zijn’ bewoners en hun persoonlijke voorkeuren, de activiteitenbegeleiders zorgen ervoor dat kleine wensen worden uitgevoerd. Het zijn juist die kleine dingen die voor een prettige sfeer zorgen. De medewerkers vinden het belangrijk om de bewoners en hun familie goed te leren kennen, pas dan kunnen zorg en welzijn afgestemd worden op de persoonlijke behoeften.

De woonzorglocaties van Domus Magnus zijn zeer geschikt voor mensen met cognitieve problematiek om de volgende redenen:

 • Wij respecteren uw privacy
 • Wij zorgen voor een huiselijke sfeer
 • Wij bieden professionele zorg door vaste gezichten
 • Wij betrekken familieleden en dierbaren
 • Wij zorgen voor een zinvolle dagbesteding
 • Er is veel aandacht voor bewegen en muziek
 • Huisdieren zijn welkom

"Bovenop de benodigde zorg, geven we graag net dat beetje extra"

Bloemen Domus Magnus

Professionele dementiezorg

Bij kleinschalig wonen wordt de zorg geïntegreerd in het dagelijks leven. De zorg wordt compleet afgestemd op uw persoonlijke behoeften en groeit met u mee wanneer uw zorgvraag toeneemt of verandert. Een fijn idee is dat alle bewoners een persoonlijk alarmeringssysteem bij zich dragen. Mocht er iets zijn, dan is één druk op de knop voldoende om direct hulp op te roepen. Familieleden, mantelzorgers of zaakwaarnemers worden via het systeem Caren dagelijks op de hoogte gehouden over het welzijn van hun dierbare. Een fijn gevoel dat u altijd ‘mee kunt lezen’. Onze zorgmedewerkers volgen (verplichte) trainingen en cursussen en worden op de werkvloer ondersteund door het interne behandelteam. Wist u dat onze zorg 24 uur per dag beschikbaar is?

Zinvol dagprogramma

Een zinvolle dagbesteding is erg belangrijk voor mensen met (een vorm van) dementie. Want het draagt rechtstreeks bij aan de kwaliteit van leven. Op de locaties van Domus Magnus wordt met veel zorg een passend dagprogramma opgesteld om het welzijn van de bewoners te bevorderen. Denk daarbij aan het samen lezen van de krant, creatieve middagen en themaweken. De zorg en de activiteiten worden aangepast aan de persoonlijke wensen van de bewoners. Zo is er op verzoek van een van de bewoners van Het Hendrickszhuys in Amsterdam een biljart aangeschaft en werd ervoor een bewoonster van Villa Molenenk in Deventer een expositie met haar eigen werken georganiseerd.

Bewegen en muziek

Wist u dat muziek en beweging een positieve invloed hebben op de hersenactiviteit en het maken van contact? Vanwege het positieve effect dat muziek en beweging bewerkstelligen, geven wij extra aandacht aan muzikale- en beweegactiviteiten. Een uurtje bewegen op muziek, stoelyoga, wandelen door de fijne tuin of een rondje op de digifiets? Wij faciliteren en stimuleren onze bewoners om in beweging te blijven.

De kracht van muziek is wekelijks voelbaar tijdens de (klassieke) concerten die de woonzorgorganisaties organiseren. Bewoners met cognitieve problematiek genieten hier zichtbaar van. Leest u ook zeker eens het verhaal van activiteitenbegeleidster Sarah die met haar individuele muzieksessies met enkele van onze bewoners unieke momenten beleeft.

Het plezier van een huisdier

Huisdieren gaan gevoelens van eenzaamheid tegen en vormen een welkome afleiding. Mensen leven op van huisdieren, dit geldt zeker voor mensen met een vorm van dementie. Het blijkt dat ze door het omgaan met dieren alerter zijn. Op elke locatie van Domus Magnus bevindt zich een aquarium op een centrale plek. Het licht, de kleuren en de kabbelende bewegingen worden als rustgevend ervaren. Naast de vissen in het aquarium zijn er op de locaties regelmatig andere huisdieren te bewonderen. Sommige bewoners wonen samen met hun eigen hond of kat. Bij Huis Welgelegen in Warnsveld laat huiskat Willem zich graag vertroetelen door de bewoners. Ook uitstapjes naar de boerderij of dierentuin zijn populair.

Huis Welgelegen huisdier

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de zorg bij Domus Magnus? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.