Uitreiking Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor woonzorglocatie De Magistraat

Als eerste woonzorglocatie in Rotterdam kreeg De Magistraat gisteren het keurmerk Veiligvoedsel.nl uitgereikt. Tijdens de Nieuwjaarsborrel, omringd door bewoners en hun familieleden, nam chef-kok Michael van den Muijsenberg namens de keuken, het certificaat aan van de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl.

12 januari 2018

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring. Er wordt onder meer gelet op de kwaliteit van het eten, training aan de medewerkers, advies aan bewoners en uiteraard het naleven van HACCP volgens de laatste wet- en regelgeving. De Magistraat werd getoetst op ruim 280 punten en behaalde voor de keuken een 9,1.

Locatiemanager Mariëlle; “De keuken en het restaurant hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om alle puntjes op de i te krijgen. Ze hadden een doel en zijn daar met z’n allen als team voor gegaan. Dat ze het certificaat nu ook daadwerkelijk in ontvangst mogen nemen, is fantastisch. Ik ben ontzettend trots op ze!”

Directeur Gert-Jan Hemmers; “Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont De Magistraat aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Het behalen hiervan is alleen mogelijk door de inzet van zeer gemotiveerde medewerkers. Voor een woonzorglocatie is het zeer vooruitstrevend om dit certificaat te bemachtigen.”

De Magistraat
Onze woonzorglocatie heeft 35 ruime woonzorgappartementen en diverse gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant, de woonkamer, een recreatieruimte en een kapsalon. De keuken staat onder leiding van chef-kok Michael van den Muijsenberg, die zijn kennis heeft opgedaan in diverse (sterren-)keukens.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl  
Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor het verhogen van de voedselveiligheid in Nederland. Met jaarlijks ongeveer 350.000 tot 650.000 voedselvergiftigingen en infecties in Nederland waaraan 20 tot 200 mensen per jaar overlijden is dit geen overbodige luxe.

Dankzij het Keurmerk Veiligvoedsel.nl krijgt de zorgconsument de mogelijkheid om actief te kiezen voor goedgekeurde zorg. Kijk voor meer informatie op www.veiligvoedsel.nl

""

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.