Eén jaar de Palaverbox: een award en vele bezoekjes verder

Precies een jaar geleden werd de zogenoemde Palaverbox in de tuin van Landgoed Klein Engelenburg geplaatst, dankzij een gulle schenking van Eric van Pelt. Eric is de eigenaar van Van Pelt Architecten en tevens zoon van een bewoner. We zijn nu een jaar verder en vele bezoekjes en zelfs een prijs voor de architect rijker.

28 mei 2021

Precies een jaar geleden werd de zogenoemde Palaverbox in de tuin van Landgoed Klein Engelenburg geplaatst, dankzij een gulle schenking van Eric van Pelt. Eric is de eigenaar van Van Pelt Architecten en tevens zoon van een bewoner. We zijn nu een jaar verder en vele bezoekjes en zelfs een prijs voor de architect rijker.

‘Palaver’ ofwel: met elkaar praten

De Palaverbox is dé uitkomst ten tijde van het coronavirus. Het is een modern tuinhuisje van 2,5 bij 3,6 meter met aan twee kanten een entree. In het midden van de box is een glazen wand geplaatst. Op deze manier kan aan de ene kant de bewoner plaatsnemen en aan de andere kant een bezoeker. De Palaverbox is een coproductie van Van Pelt Architecten (ontwerp) en QbiQ (fabricage). “Ik heb het huisje de naam Palaverbox meegegeven, waarbij palaver vrij vertaald staat voor ‘met elkaar praten’”, vertelt Eric van Pelt. “Ik heb de box ontworpen om een oplossing te creëren om mijn vader van 88 jaar vaker te kunnen zien en ontmoeten”, aldus de zoon van de bewoner van Klein Engelenburg.

Een jaar geleden werd de Palaverbox feestelijk geopend. Links: architect Eric van Pelt. Rechts: locatiemanager Marga van den Tweel.

 

Theehuisje

Maar ook ná de coronacrisis kan het huisje fijn gebruikt worden als theehuisje voor de bewoners. Warm en beschut binnen zitten terwijl je het gevoel hebt dat je buiten bent: een prettige combinatie. Dat de Palaverbox al zo lang ingezet kan worden als veilige ontmoetingsplek voor bewoner en bezoeker, hadden we een jaar geleden niet bedacht.

Positivity Award

Dat de Palaverbox een gouden uitvinding is, is ook door anderen opgevallen. Eric van Pelt is met zijn initiatief en ontwerp vorige maand verkozen tot winnaar van de vakjury award Big Improvement Day. Rapper Ali-B reikte de prijs online uit:

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.