Actueel

Lees hier de laatste nieuwsberichten en blogs.

Filter op locatie

8 november 2021

Terug van weggeweest: Rummikub op De Magistraat

Dat georganiseerde activiteiten belangrijk zijn voor het welzijn van onze bewoners is niet nieuw. Het programma wordt per woonzorglocatie samengesteld, op basis van de wensen van de bewoners. Bij de Magistraat zijn ze een fervent speler van Rummikub. Elke dinsdag liggen de stenen klaar en sluiten meerdere bewoners aan voor een middag cijferreeksen leggen.

2 juni 2021

De Magistraat creëert Clubhuis voor haar bewoners

Woonzorglocatie De Magistraat heeft een nieuw concept in het leven geroepen voor haar bewoners: het Clubhuis. Binnen de locatie is een ruimte gecreëerd waar lezingen, workshops en sport en spel wordt aangeboden en zijn er clubs opgericht. Deze clubs zijn gevormd naar aanleiding van de wensen en behoeften van de bewoners. Daarnaast fungeert de nieuw ingerichte ruimte ook als ontmoetingsplek voor de bewoners onderling die geen gebruik maken van de begeleidingsgroep. “Op deze manier willen wij bijdragen aan een fijne en betekenisvolle dag. Het doel in de ouderenzorg is dat men waardig kan leven”, vertelt locatiemanager Dickey Pronk.

21 april 2021

Alle bewoners Domus Magnus voor de tweede keer gevaccineerd

Een mijlpaal voor de zeventien locaties van Domus Magnus: de tweede en daarmee laatste vaccinaties zijn toegediend!

7 januari 2021

Van gastvrouw naar zelfstandig werkend kok

Twee gastvrouwen van locatie De Magistraat zijn met vlag en wimpel geslaagd voor hun koksexamen. En het resultaat ziet er prachtig uit...

21 juli 2020

De Magistraat behaalt met een overtuigende 9,3 het Keurmerk VeiligVoedsel.nl

ROTTERDAM - Na een uitgebreide keurmerkaudit van VeiligVoedsel.nl heeft De Magistraat opnieuw het Keurmerk VeiligVoedsel weten te bemachtigen met een overtuigende 9,3. Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont een organisatie aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een organisatie een 7,5 of hoger te scoren. Tijdens deze keuring wordt er op 250 tot 500 punten getoetst.

29 januari 2020

“Elke ochtend als ik het pand binnenstap, voelt het als thuiskomen”

Kimberley is 31 jaar en 4,5 jaar werkzaam voor Domus Magnus op locatie De Magistraat in Rotterdam. Eerst als Verpleegkundige, nu als Coördinator Zorg. Ze vertelt over het team, de nachtdiensten en haar onderonsjes met bewoners. “De warme band die je opbouwt met bepaalde bewoners vind ik heel bijzonder”.

3 januari 2020

Versterking vanaf kantoor: HR-adviseur Joske ervaart hoe het is om te helpen bij het kerstdiner op De Magistraat

Toen Joske even geleden op de locatie in Rotterdam kwam, vernam zij dat De Magistraat wel wat hulp kon gebruiken bij het kerstdiner. Ze twijfelde geen seconde en bood haar hulp aan. Daar stond de HR-adviseur dan, voor zo’n 85 bewoners en hun dierbaren, het 5-gangen diner te serveren. Joske vertelt hoe de avond verliep en hoe deze taak haar af ging.

8 november 2019

“Ik wil graag een dag langs verschillende adresjes in Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

Binnen het project Onderscheidend Vermogen verzorgt Domus Magnus stimulerende extra's voor haar bewoners. Eén van deze extra’s is dat bewoners ieder jaar hun wens in vervulling mogen laten gaan. "Wat zou u nou echt graag willen doen?”. Het antwoord van een van onze bewoners was: “Een dag naar Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

24 oktober 2019

Ook bewoners van Domus Magnus doen aan de populaire sport yoga

Sinds een paar weken zet een aantal bewoners op donderdagmiddag de wandeling in naar de Herenkamer. Er is dan namelijk stoelyoga, een nieuwe activiteit in Huis Welgelegen. En dat valt goed in de smaak!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Vult u dan hiernaast uw gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.